Elektromos gyepszellőztető

elektromos gyepszellőztető

 

Elektromos gyepszellőztető
Ha nem akarod elolvasni, inkább csak meghallgatnád, indítsd el a fenti lejátszót!

Elektromos kerti szerszámok – második rész

Elektromos gyepszellőztető

Előző írásaimat folytatva elkezdtem a – véleményem szerint – fontosnak vélt elektromos kerti szerszámok felsorolását.

Egyetlen egy munkakönnyítő és kertszépítő berendezésre még felhívnám a figyelmet, mely óriási segítség lehet azoknak, akiknek pázsitfű van a kertjükben.

Ez az elektromos kerti szerszám pedig, nem más, mint az elektromos gyepszellőztető.

A fű levegőztetése, a gyep szellőztetése – noha sokan csak a fűnyírást és az öntözést tartják fontosnak – igen lényeges lépés a valóban egészséges és szép fűtakaró megtartásának érdekében. Fontos, hogy – még mielőtt növekedésnek indul a fű – tisztítsuk meg azt az elhalt maradványoktól. Az elektromos kerti szellőztető használatával megújul a fű, annak eredményeképp, hogy a gyepszellőztető megszaggatja a pázsit gyökerét.

Ezzel egy időben pedig az elpusztult maradványokat el is távolítja. Ezt hívjuk tulajdonképpen levegőztetésnek.

Az elektromos gyepszellőztető előnye

A gyepszellőztető alapvetően lehet egyszerű késes típus, mely azért igényel némi erőt és kézimunkát, mivel mechanikusan működik. A könnyebb munkálathoz ajánlanám inkább az elektromos gyepszellőztetőt, vagy a benzines típust – mely értelemszerűen súlyban meghaladja az villanyos változatot.

A nem mechanikus változatok – tehát a villannyal, vagy a benzinnel hajtott gyepszellőztetők – rendkívül hatékonyak és egyszerű működtetni őket. Toljuk a földön és lazítjuk, levegőztetjük a földet. Munkaszélességük változó lehet, alkalmazkodva a kisebb, nagyobb fűfelületekhez.

Csodát tehetünk vele, sokkal hosszabb életűvé és szebbé varázsolhatjuk a füvet, hiszen nyilván nem fogunk minden évben magot vetni. A gyepszellőztetést egyébként elegendő egy évben egyszer elvégezni és csak a vetést követő évben először. Jótékony hatása lesz egyébként az is, hogy a talaj víz-áteresztő képessége növekszik, tehát a fű gyökérzete jóval több nedvességhez jut, mely víztakarékossági szempontból sem elhanyagolható.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük