Hővisszanyerős szellőztetőrendszer – első rész

hővisszanyerős szellőztetőrendszer

Hővisszanyerős szellőztetőrendszer – első rész

Hővisszanyerős szellőztetőrendszer: Manapság igen sokat beszélünk arról, hogyan tudnánk korszerűbbé és ezzel együtt egészségesebbé is tenni otthonunkat, hogy melyek azok a módszerek, melyekkel valóban hatékonyan és költség kímélően valósítjuk meg kényelmünket és még jót is teszünk szervezetünknek.

Mi kellene ahhoz, hogy a nap huszonnégy órájában, tehát folyamatosan friss és egészséges levegőt szívjunk be otthonunkban?

Persze nem a kertben, vagy az erkélyen, hanem a négy falon belül.

Erre a jelenlegi egyik legjobb megoldás véleményem szerint a hővisszanyerős szellőztetőrendszer. Mellyel valóban megvalósíthatjuk ezt az elképzelést a gyakorlatban is. Sok-sok lakóház épül már ezzel a felszereltséggel.

A hővisszanyerős szellőztetőrendszert természetesen utólag is be lehet szerelni az ingatlanba. Ha esetleg nem úgy építettük, vagy vásároltuk annak idején, hogy rendelkezett ezzel a megoldással. 

Ráadásul – amennyiben a jövő év végéig valaki rászánja magát a beruházásra – akkor kaphat rá otthonfelújítási támogatást is, mely óriási könnyítés anyagi tekintetben.

A szellőztetőrendszer pozitív élettani hatása csupán egy a számos előnye közül! 

Milyen előnyei vannak tulajdonképpen a hővisszanyerős szellőztetőrendszernek?

Nos, mivel a rendszeres szellőztetést igen nehezen tudnánk megoldani – mivel nem tartózkodunk egész nap otthon –   ezért nem megoldott a friss levegő folyamatos biztosítása.

A modern nyílászárók tökéletes szellőzésmentességet biztosítanak. A nagy időintervallumban szellőzésmentes helyiség sajnos a folyamatosan megjelenő penészgombának igen csak kedvező, nem úgy mint nekünk. A penésztelenítés kellemetlen és gyakorlatilag folyamatos megoldása anyagilag is – nem csak egészségügyileg – megterhelő. Tehát mögé nézve még megtakarítás is a későbbiekre nézve az hővisszanyerős szellőztetőrendszer.

Mi is a lényegi összefoglalás?

Energetikai előnye, hogy a folyamatos levegőcsere miatt, a lakás vagy ház légtere nem hűl le. Fontos dolog, hiszen ellentétben az állandó szellőztetéssel a hővisszanyerős szellőztetőrendszer gyakorlatilag észrevétlenül, kíméletesen, meglehetősen energiatakarékosan és – ami nagyon fontos – hőingadozás nélkül biztosít a lakásban friss levegőt.

Ráadásul remek hír az is, hogy kényelmünket maximálisan figyelembe véve működik, hiszen nekünk a mechanikájára, a működésére külön nem is kell figyelnünk. Hiszen maga a rendszer tulajdonképpen a beszerelés után beállítva automata és kiszolgálja az ingatlant no és persze ezáltal kellemes komfortérzékünket és szervezetünket is.

Folytatom…..

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük