Ingatlan értéknövelés felújítással

ingatlan hőszigetelés

Ingatlan értéknövelés felújítással.
Ha nem akarod elolvasni, inkább csak meghallgatnád, indítsd el a fenti lejátszót!

Pénzkidobás vagy gyorsan megtérülő befektetés?

Ingatlan értéknövelés. Avagy – mivel növelhetjük meg ingatlanunk népszerűségét, ha mielőbb értékesíteni szeretnénk?

Amiről most beszélek, az nem más mint a családi házak korszerűsítése – Igen, akkor is, ha eladnánk! Hogy miért?

Konkrétan azért, mert az emberek – most a nagy ingatlankínálat közepette főleg,-  ha családi házról van szó, nagyon is megnézik, mire adják ki nem kevés pénzüket!

Ingatlan értéknövelés a hőszigetelés fontossága természetesen akkor is nagy jelentőséggel bír, amikor bent élünk a házban. A fűtési-hűtési költségek óriási mértékben lecsökkennek, ha odafigyelünk házunk „csomagolására”, ezért aztán a beruházás pillanatok alatt meg is térül.

Beszéljünk a számszerű, konkretizálható tényekről:

Egy hőszigetelt ház tehát a bent lakók – jelenlegi tulajdonosok – számára is ésszerű és hasznos. Amikor egy kertes ingatlan eladásra kerül, akkor pedig a népszerűségi listán a szigetelés megléte igen előkelő helyre juttathatja a házat.

Az a családi ház, mely hőszigetelt, jóval magasabb áron értékesíthető, mint ahogy ez több olyan statisztikai eredményből is kiderült, melyet ebben a témában végeztek. Mondjuk, ha egy tízszer tízes (régi, tipikus sablonméretű ház) ingatlant veszünk alapul, akkor csak a hőszigetelés, alaphangon legalább hárommillió forint pluszt hozhat eladáskor.

Ugye ez nem kevés pénz?

Nyilván nem ennyibe kerül maga a hőszigetelés, viszont az eladási ár ténylegesen ennyivel növekszik. Tehát, ha valaki úgy ruház be a hőszigetelésbe, hogy a házban kíván maradni, jól jár, ha megteheti, hogy erre költsön. Nem csak a rezsiköltség csökkenésével számolhat bátran, hanem még az esetleges eladáskor is jóval magasabb árra számíthat. Persze nem csak azért, mert a leendő tulajnak nem kell már erre költenie, hanem azért is, mert ő is tudja, hogy egy hőszigetelt ház fűtési-hűtési költségei jelentősen kedvezőbbek.

Nagyobb figyelmet fordítva, nagyobb hangsúlyt helyezve a hirdetésben az ingatlan szigeteltségére, nem marad el a várt eredmény, ami nem más, mint egy gyors, jövedelmező adásvételi szerződés.

Ez dupla megtérülés ezek szerint, hiszen az idő pénz.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük