Fűnyíró is kell a kertbe

fűnyíró is kell a kertbe
  

Fűnyíró is kell a kertbe
Ha nem akarod elolvasni, inkább csak meghallgatnád, indítsd el a fenti lejátszót!

Kerti szerszámok – második rész

Előző írásomat folytatva jöjjön még néhány kerti szerszám, mely véleményem szerint elengedhetetlen a gondozott kert ápolásához, rendezéséhez.

A létra minden háztartás hasznos kelléke, de a kertből sem maradhat el, speciális változata, mely főként a fák ápolásánál, metszésénél elengedhetetlen társ a munkában.

Amennyiben konyhakertet illetve virágos kertet is szeretnénk, vagy épp már rendelkezünk is vele, akkor természetesen nagyon jó szolgálatunkra lesz az úgynevezett kerti ültető-szett. Ebben foglaltatik többek között egy erősebb kerti kesztyű is a sérülések elkerülése végett, illetve kezeinken lévő bőr védelme okán is.

Az egyik legnagyobb beruházást igénylő kerti szerszám (Fűnyíró is kell a kertbe.)

Fűnyíró is kell a kertbe. Nos, igen. Itt kicsit jobban ki kell nyitni azt a bizonyos pénztárcát, hiszen ami egy kertben elengedhetetlen, majdnem egész éven át, az a fűnyíró. Hogy melyiket választjuk, az persze sok mindentől függhet. A kert mérete a fő szempont. Önjáró fűnyíró, ami persze emberi vezetést igényel, a tehetősebb kerttulajdonosok kedvence. A benzines fűnyíró, mely kézi vezérlésű olcsóbb, de itt gyalogolnunk kell. Ahogyan az elektromos fűnyíró esetében is, viszont ezt még kevesebb pénzből beszerezhetjük. Itt nem beszélek kifejezetten a minőségről, hiszen az tényleg csak pénztárca kérdése. Figyeljünk azonban a fűgyűjtő méretére annak érdekében, hogy ne kelljen azt három percenként ürítenünk. Aki megteheti, beszerezhet egy gyepszellőztetőt is, ami nagyon kedves a földnek, eltávolítja az elhalt fűszálakat, meglazítja, a talajt is, és a pázsit valóban szép lesz.

A locsolókanna és a – jó minőségű slag – elengedhetetlen kerti „szerszám”, véleményem szerint sokaknak ez az első dolog, amit beszereznek. Én ajánlanám – főleg a mostani elég sok csapadék miatt is – a műanyag víztároló hordókat is, melyekben értékes esővizet tárolhatunk öntözésre. Olcsó és természetes folyadékpótlás növényeinknek. (Teteje feltétlenül legyen, mert ezek a víztárolók kedvelt otthonai a szúnyoglárváknak!)

Kellemes kertészkedést kívánok mindenkinek, valóban minőségi kerti szerszámokkal! Sokszor mondom, és igaznak is tartom: Van, hogy a legolcsóbb a legdrágább, erre figyeljünk oda!

Folytatom….. az elektromos kerti szerszámokkal!

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük