Gyors ház, könnyű ház

gyors ház könnyű ház

Gyors ház, könnyű ház
Ha nem akarod elolvasni, inkább csak meghallgatnád, indítsd el a fenti lejátszót!

Rendkívül korszerűek és valóban rövid idő alatt teszi lehetővé a „felépülést”. Gyors és még a fenntartási költsége is nagyon kedvező.
Benne voltunk nyakig a nyárban, sőt lassan végére is értünk.

Ősszel már nem, vagy csak nagyon kevesen fognak bele ingatlan felújításba, pláne nem építkezésbe. Pedig van olyan megoldás – ha megvan a döntés – mellyel már idén beköltözhetünk vadonatúj otthonunkba, amennyiben pár héten belül nekikezdünk.

A Karácsonyt például már egészen biztosan saját házunkban tölthetjük, de tán még arra is van esélyünk, hogy füvet nyírjunk idén?

Nos, igen, valóban elképzelhető!  Gyors ház, könnyű ház: Ha könnyű szerkezetes házat választunk otthonunknak. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ezek az ingatlanok már egyáltalán nem számítanak újdonságnak. Rengeteg mérnök, kivitelező alapított céget a piac kiszolgálására.

Gyors, stressz mentes, és igazán kiváló minőségű házak, ráadásul az áruk is igen kedvező.

Az a tény is vitathatatlan, hogy a könnyűszerkezetes házak rendkívül korszerűek és valóban nagyon rövid idő alatt teszi lehetővé a „felépülést”. Amellett, hogy gyors ház még a fenntartási költsége is nagyon kedvező és kivitelezésében meglehetősen tetszetős.

Szakcégek

Az erre az irányra szakosodott cégek, vállalkozások nagy százalékban ingyenes árajánlatot bocsájtanak a rendelkezésünkre megrendelés előtt. Az ajánlatban az építőanyag mennyiségét és minőségét is láthatjuk, illetve fajtáját is, mely a minőség szempontjából nagyon fontos. Így tehát jól látható lesz a külön lebontásban is kérhető, végleges ár. Azért írom, hogy végleges, mert itt már nem lehetnek rejtett költségek. Az annyi, annyi is lesz, amennyi. Ez a tény nagyon sokaknak adhat megnyugvást, hiszen hallunk ordenális árbéli különbségekről, mely a megrendelés kori, illetve az elkészült ház tényleges ára között szokott megjelenni.

Ami szintén nem elhanyagolható, hogy a kivitelező cégek legtöbbje a tőlük megrendelt építőanyagokat azon nyomban, közvetlenül a mi nevünkre íratja. Tehát így elkerülhető, hogy rárakódjanak azok a bizonyos „egyéb költségek”, melyekkel szintén elég gyakran találkozik a megrendelő. Ilyen lehet például a közvetítői haszon, és nyilván a járulékos költségek.

Néhány cég, mely gyors házakra specializálódott, arra is lehetőséget ad, hogy a megrendelő maga átvállalhat egyes munkálatokat, méghozzá tetszése szerint. Ha ideje és elképzelése engedi, akkor a maga által megbízott szakemberrel is elvégeztethet munkafolyamatokat. Ilyen esetben néhány kivitelező cég még díjmentes szak tanácsadással is segíti a megrendelőt.

Megoldások

Könnyűszerkezetes gyors ház többféle is lehet. Van fémszerkezetes és favázas kivitel, illetve úgynevezett nagy paneles megoldás is.

Ami talán a legnépszerűbb, az a faszerkezet. Itt a borítás mindig OSB. lappal történik, mely persze különböző vastagságú lehet, majd ezután kerül rá a hőszigetelést növelő réteg kívülre. Belül pedig párazáró fóliával borítják, s ezután már mehet is a gipszkartonozás (nagyrészt két rétegben). Maga a falszerkezet általában üveggyapot szigeteléssel van megoldva.

Természetesen ezek a házak is rendelkeznek minden olyan műszaki engedéllyel, ami szükséges, s méretük, formájuk szabadon választható. A tervezésben is segítségünkre lesznek, alaprajzokkal és megvalósulási tervekkel is segítenek megvalósítani elképzeléseinket. Ahol a határ a csillagos ég, maximum pénztárcánk szab határt vágyainknak.

Természetesen eladáskor a kész házas ingatlan értékét is meglehet becsülni.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük