Hőszivattyús villanybojler

Hőszivattyús villanybojler

Hőszivattyús villanybojler első rész

Ha nem akarod elolvasni, inkább csak meghallgatnád, indítsd el a fenti lejátszót!

Hőszivattyús villanybojler egy igazi innováció a háztartási műszaki berendezések csoportjában.

A mai energiatakarékosságra alapuló elvek örömmel adnak teret az ilyen és ehhez hasonló technológiáknak, hiszen beszerelésükkel pénzt takaríthatunk meg.

Ami még nagyon fontos, hogy komfortunk szempontjából sem utolsó érv a hőszivattyús bojler választása. Az úgynevezett okos otthonok nélkülözhetetlen berendezése lesz hamarosan, az én véleményem szerint.

Miért válasszunk a hőszivattyús villanybojlert?

Nos számos érv szól mellette, néhányat –melyek talán a legfontosabbak – felsorolok ebben az egymást követő és egymásra épülő írásomban.

A hőszivattyús bojler  beszerelése nem bonyolult, a melegvizet pedig gyorsan és egyszerűen szolgáltatja.

A fűtőelem benne zománcozott, ami azt a célt szolgálja, hogy segítségével megakadályozza a vízkőképződést. Ez már önmagában is egy igen pozitív jellemző, gondoljunk csak a régi bojlerekre, melyek azért mentek tönkre, mert a fűtőszál benne teljesen elvízkövesedett.

Ami még nagyon fontos, hogy tartálya igen nagy nyomásnak ellenáll, így sokkal gyorsabban állítja elő a melegvizet, mint mondjuk matuzsálem elődjei. (Mérések szerint kb 15%-al.) Továbbá pedig a melegítés gyorsaságát egy „boost” nevű funkcióval még emelhetjük is. Ráadásul a készülék „értesít” bennünket arról, ha a zuhanyozásra épp megfelelő víz a rendelkezésre áll.

Tehát hőszivattyús villanybojler része okos otthonunknak.

Egy hozzá megfelelő szoftver segítségével a vízhőmérséklet is ellenőrzés alá lett vonva, mely lehet óránkénti is. Ezzel még hatékonyabb és nem utolsó sorban tökéletesen energiatakarékos lesz a melegvíz ellátásunk.

Végül – de még véletlenül sem utolsó sorban – nem csak okos rendszerről van szó, hanem egyenesen intelligensről. A rendszer „figyeli és rögzíti is” szokásainkat, majd ehhez igazítja technológiáját (hibrid) és mindezek végén a legoptimálisabb megoldást kiválasztja. Ez annyit jelent, hogy berendezésünk képes arra, hogy a hőszivattyú teljesítményét összehangolja az elektromos fűtőelemmel.

További nagy előnye a hőszivattyús bojlernek, hogy mindig biztos a melegvíz ellátásunk, tehát zavartalan, amikor csak szükségünk van rá. Ehhez is kapcsolódik még egy fontos és egyedülálló tulajdonsága, melyről a következő cikkben lesz bővebben is szó.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük