Infra fűtőfilm – innováció a nehéz időkben

infra fűtőfilm

Infra fűtőfilm –   innováció a nehéz időkben

Ha nem akarod elolvasni, inkább csak meghallgatnád, indítsd el a fenti lejátszót!
Infra fűtőfilm.
Ma Magyarországon már mindenki tisztában van azzal – de természetesen a világ többi részén is – hogy a fosszilis energiaforrások kimerülőben vannak, s ez a tény nem a mostani évben vált világossá számunkra. A jelenlegi – még lehetséges, hogy kiforratlan – energiaárak egyre inkább új megoldások felé invitálják az embereket. 

Talán az egyik ilyen lehet az infra fűtőfilm.

Mi is ez az infra fűtőfilm?

Az infra fűtőelem egy olyan fűtési technológia, mely teljesen megfelelő meleg előállítására képes, mely az emberek számára egészséges. Ráadásul van egy antibakteriális tulajdonsága is, mely nem is kell mondani, hogy milyen mértékben javítja a beltérben lévő levegő minőségét. Az infra technológiának köztudottan van egy olyan tulajdonsága, hogy egyéb fűtési rendszerekhez képest rövidebb időn belül tudja azonos hőmérsékletre fűteni a lakást. A klímaberendezésektől eltérően nem kavarja fel a port, ezzel megelőzheti a légúti megbetegedések előfordulását.

Értelemszerűen nem bocsájt ki semmilyen füstöt, vagy gázt, tehát a biztonságunk szempontjából szintén előnyökkel bír.
A fosszilis energiahordozókkal ellentétben az infra fűtőfilm használatával megszabadulunk a fizikai terheléstől, mint például a fa hordása, vagy épp annak körülményes tárolása.  A káros anyagtól való mentességén kívül hatalmas előnye, hogy teljesen hangtalan, illetve kizárólagos fűtésként is alkalmazható.

Az infra fűtőfilmet felszerelhetik akár a mennyezetre is, de természetesen falfűtésként, sőt még padlófűtésként is megállja a helyét.

Élettartamára is érdemes odafigyelni

Fontos megemlíteni, hogy az infra fűtőfilmnek nincsen fenntartási költsége az üzemelése alatt, hiszen szervizelni egyáltalán nem kell.
No, és mennyi az élettartama?
Úgy nézem, hogy tulajdonképpen korlátlan, ami azért – valljuk be – nem elhanyagolható szempont. Ráadásul a mostanában igen népszerű okosotthon rendszerrel is működtethető. Alap esetben termosztáttal történik a vezérlése.

Mekkora helyet foglal?

Az infra fűtőelem gyakorlatilag nem vesz el értékes helyet, hiszen – ahogy írtam már – falra, padlóra vagy mennyezetre is felszerelhető.
Ha napelemmel kombinálva használja egy család, akkor nagy eséllyel a nullára csökkenthető vele a fűtési költség.
Természetesen az infra fűtőelem nem csak házakba, lakásokba ideális, de csarnokok, irodák, vagy egyéb épületek fűtésére is megoldás lehet.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük