Kerti szerszámok

kerti szerszámok

Kerti szerszámok
Ha nem akarod elolvasni, inkább csak meghallgatnád, indítsd el a fenti lejátszót!

Tökéletes kerti munkához tökéletes kerti szerszám! Első rész

Ami igaz, az igaz!

Itt a tavasz és a kerti tennivalók ideje már megkezdődött. A kerti szerszámok rendkívül fontos tényezői a munkálatoknak az emberi erőforrás mellett. Megfelelő kerti szerszám nélkül az egyébként kellemes tevékenység lehet rémálom is. Ezért én azt ajánlom, mielőtt nekivágunk a kertészkedésnek, szerezzük meg a minőségi szerszámokat!

Milyen kerti szerszámok nélkülözhetetlenek?

Sokkal takarékosabb hosszú távon a jó minőségű szerszám, mint az olcsó és sokszor pontosan emiatt hamar elhasználódó és nem megfelelően működő társai.

Amivel kezdeném, az természetesen a kapa és az ásó. No, persze lehet az rotációs kapa is, ha valaki megteheti és persze, ha arra a kert nagyságából adódóan feltétlenül szükség is van. Aztán itt van mindjárt a gereblye és a lapát, mellyel összegyűjthetjük a kerti hulladékot, vagy akár a földet is.

Több kerti szerszám egyben?

Nos, igen. Ezt is megoldhatjuk, és így helyet is felszabadíthatunk a kerti szerszámok tárolására.

A következő, amit feltétlenül ajánlanék, ha rózsabokrok, és-vagy fák vannak a kertben. A metszőolló minőségére itt is nagy hangsúllyal hívnám fel a figyelmet. Nem csak biztonsági okokból, hanem a munkavégzés hatékonyságának okán is. Persze fűrészt is beszerezhetünk, ha arra szükség van, pláne, ha nagyobb ágak is vannak a fákon, melyeket időnként ritkítani, gyéríteni szeretnénk. Erre egyébként a legjobb megoldásnak – ha nincsenek extrém vastag ágak – ajánlanám az ágvágót is, mely nevéből adódóan pontosan ilyen célra alkalmas. Olyat válasszunk, mely hosszú nyéllel, de még jobb, ha teleszkópos nyéllel rendelkezik.

Folytatom……

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük