Klimatizálásra fel! – második rész – a fűtés

fűtés

Fűtés
Ha nem akarod elolvasni, inkább csak meghallgatnád, indítsd el a fenti lejátszót!

Dermesztő hideg – A klíma lassan alapfelszereltség az otthonokban

Klimatizálásra fel! – második rész – a fűtés

A klímákról szóló cikkem első részében otthonunk hűtéséről beszéltem. Hiszen, nyilvánvalóan az emberek olvasatában elsőre a forróság ellen való küzdelem jut érvényre, ha légkondicionálókról van szó. S, noha nincs itt az ideje így nyár közepén a hidegről beszélni, a teljesség igényével nézzük a másik oldalt is, a modern klímaberendezések télvíz idején való hasznosságát.

Fűtsünk klímával!

Az újonnan épült házak – vagy a régi házak utólagos – szigetelése már egészen biztosan kevésbé engedi lehűlni az épületeket, mint a szigetelés nélküli. Fűteni azonban még így is mindenképp szükséges, tudjuk jól.  A házakban, lakásokban egyaránt kiváló megoldás lehet a fűtés klímával.

Valóban hatékony a klímás fűtés?

A korszerű inverteres klímák az átlagos otthonok – de még a kisebb családi házak – fűtését is maximálisan ellátják, megoldják, így valóban alkalmasak önálló fűtésre. Nem beszélve hatalmas előnyükről a legtöbb fűtési rendszerrel ellentétben, hogy energiafogyasztásuk igen kedvező.

Számos kialakításban kaphatóak, mind beltéri egységeiket illetően, mind pedig küllemüket tekintve. Az úgynevezett „MultiSplit” klímák teljes mértékben alkalmasak egy egész otthon fűtését megoldani. Azért különlegesek, mert egyetlen egy kültéri egységgel, a beltéri egységek száma több lehet. Ennek köszönhetően minden egyes szoba külön fűtéssel rendelkezik, hatékonyságában azonosan pl. radiátoros hő-leadókkal.

Általában öt db beltéri egységet találunk, ha ezt a megoldást választjuk, azonban léteznek akár kilenc külön beltéri egységgel bíró berendezések is.

Én úgy gondolom, hogy erős létjogosultsága van a klímával való fűtésnek, előnyeit hosszasan sorolhatnánk. Amellett, hogy energiabarátok, kényelmesen kezelhetőek, tetszetősek, tiszták és biztonságosak is, ráadásul nyáron lehűtenek, télen pedig felmelegítenek bennünket.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük