Konyhai gépek 2. rész

konyhai gépek

Konyhai gépek
Ha nem akarod elolvasni, inkább csak meghallgatnád, indítsd el a fenti lejátszót!

Konyhai háztartási gépek 2. rész

Előző cikkemben elkezdtem a felsorolását azoknak a háztartási gépeknek, melyek véleményem szerint alapfelszereltséggel bírnak a 21. században, minden konyhában. Most folytatom azzal a konyhai háztartási géppel, mely – persze a legtöbb embernél ez is alapgép – még mindig ritkábban jelenik meg egy átlagos konyhában, mint például egy mikró vagy a hűtőszekrény.

A mosogatógép pontosan ez a kategória.

Nem mindenki választja konyhája felszereléseként, sőt vannak, akik kifejezetten idegenkednek tőle. Ők azt vallják, a mosogatás akkor tökéletes, ha a háziasszony kézzel végzi. Nem bíznak a mosogatógépben, nem gondolják, hogy a főzőedények is tiszták lesznek a gépben, az odaégett ételmaradék nem fog eltűnni a gépi mosogatástól. Valamilyen szinten biztosan van létjogosultsága a véleményüknek, azonban ez az esetek nagy többségében cáfolható.

Mind a mosogatógépek mai kialakítása, mind pedig a mosogatószerek (tabletták, porok, vízlágyítók, sók, öblítők) már igazán hatékonyan távolítják el a főzés során képződő szennyeződéseket. A poharak, evőeszközök mosogatása nem kis fáradtsággal jár és odafigyelést igényel, ha valóban tiszta eszközöket szeretnénk. A mosogatógépek ezzel szemben, könnyedén és valóban ragyogó tisztára varázsolják konyhai kellékeinket, ezzel együtt pedig nem kis fáradtságtól kímélnek meg bennünket.

Az idő pénz, ezt nem is kell megmagyarázni

A mosogatógép kiválasztásánál figyeljünk a méretre, az energiaosztályra különösen, illetve a fogyasztásra is. A választható mosogatási programok – melyek alapján szintén érdemes választani – igényeinknek megfelelően változhatnak a számos típus között. A beépíthető mosogatógépek és a szabadon álló változatok közül szintén érdemes elgondolkodni, hogy melyiket válasszuk, illetve a méret is fontos lehet. Noha ebben a pillanatban elegendő lenne egy két terítékes típus is, lehetséges, hogy a közeljövőben már nagyobbra lenne szükségünk. Itt jegyezném meg, hogy egy nagyobb mosogatógép – noha a háztartás csak két főből áll – mégis a terhelhetősége miatt jobban kihasznál bennünket, nem is beszélve arról, ha bővül a család. A konyhai gépek közül talán a mosogatógép az, mely az egyik legjobb barátunk lesz, ha rászánjuk magunkat a vásárlásra.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük