Konyhai háztartási gépek 1. rész

konyhai háztartási gépek

Konyhai háztartási gépek
Ha nem akarod elolvasni, inkább csak meghallgatnád, indítsd el a fenti lejátszót!

Konyhai háztartási gépek 1. rész

Ebben a cikkemben leginkább tájékoztatást szeretnék nyújtani, hogy véleményem szerint melyek azok a konyhai háztartási gépek, melyeket minden háztartásban érdemes megjelentetni, ha az ott végzett munkánkat szeretnénk megkönnyíteni. Némelyik ezek közül természetesen alapfelszereltség, noha a fajta-minőség-funkcionalitás szerinti kiválasztásuk mindig a legszerencsésebb.

A hűtő

Kezdem is rögtön a felsorolást egy valóban alap konyhai háztartási géppel, ami nem más, mint a hűtőszekrény.

A piacon rengeteg féle hűtőszekrény közül válogathatunk, nagysága, teljesítménye, energiatakarékos besorolása és extra funkciói alapján.  Amit én kiemelnék, az utóbbi szempont, az energiafogyasztási besorolás. Noha a vásárlás pillanatában jobban járhatunk egy olcsóbb kategóriával, mégis hosszú távon – nem is kell mondanom – a legolcsóbb lehet a legdrágább. A magas AAA+ os ketegoriájú hűtőszekrény megvásárlásával sokat spórolhatunk az évek során, hiszen fridzsiderünk nyilván nem pár hónapra lesz csak társunk a konyhában. Az extra funkciók – mint például – digitális kijelző a hőmérséklet állandó láthatóságára, a jég-vagy adott esetben italkészítő funkció csupán csak két dolog a sok közül, melyek kiválasztása egyéni igényekre szabottan választható.

A konyhai háztartási gépek sorából természetesen nem hiányozhat a tűzhely sem. Még azok az emberek is rendelkeznek vele, akik általában nem otthon főznek, hiszen egy tűzhely alapfelszereltsége a konyhának, ahogyan a sütő is természetesen.

Az, hogy elektromos, vagy gáztűzhelyet választunk, nyilván igényeinktől is függ, illetve attól, hogy mik a lehetőségeink. Vannak lakások, házak, ahol a villamos áram terhelhetősége nem teszi lehetővé például az elektromos tűzhely beépítését. Akik viszont rendelkeznek megfelelő terhelhetőségű vezetékekkel, azoknak jó szívvel ajánlom az indukciós tűzhely beszerelését. Fontos kiemelni, hogy ezek a gépek nem minden edényt „fogadnak el”, csak a speciálisan erre a típusra használatos tulajdonsággal rendelkezőket.

folytatom…….

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük