Műszaki gépek a mezőgazdaságban

műszaki gépek a mezőgazdaságban

Műszaki gépek
Ha nem akarod elolvasni, inkább csak meghallgatnád, indítsd el a fenti lejátszót!

Műszaki gépek a mezőgazdaságban

Bár manapság már a családi vállalkozások, még a kisebb területek is egyre többen használnak gépeket munkájuk megkönnyítéséhez.

Műszaki gépek csoportosítása a mezőgazdaságban

A mezőgazdasági gépeket fel is osztjuk különféle csoportokra, feladatuk és funkciójuk alapján.

Léteznek az úgynevezett erőgépek. Az erőgépek kategóriájába tartozik a kombájn és a traktor, mint mezőgazdasági műszaki gép. Számos munkálat elvégzését segíti, így például a vetést, a szántást vagy épp a betakarítást. A traktor motorjának erejétől függően különböztetjük meg és soroljuk őket a könnyű,- középnehéz- illetve nehéz traktor kategóriába.

A mai modern korban már léteznek automatikus vezérlésű és műholdas vezérlésű traktorok is, melyek valóban hatalmas hozzájárulással bírnak a mezőgazdasági munkák elvégzésében, csökkentve ezzel az élő munkaerő szükségességét.

A másik csoport az úgynevezett kapcsolható műszaki gépek köre. Ide soroljuk az ekét, a boronát, a pótkocsit és például a szedőgépeket is.

Az úgynevezett kombinált gépek kategóriájába tartozik – csak az érthetőség kedvéért – például a vetőgép, mely trágyaszóróval felszerelt.

Aztán léteznek speciális mezőgazdasági gépek, melyek egy konkrét feladatra lettek tervezve, ilyen például egy trágyaszóró berendezés.

Műszaki gépek szerepe

Láthatjuk a műszaki gépek szerepét a mezőgazdaságban, és egyértelmű a fontosságuk, a világ minden területén.

Kifejezetten a növénytermesztésben, mert maga az agrotechnikai munkafolyamat precíz betartása igényli is a gépesítést.

Hiszen a földet szántjuk fel ekével, traktorral, majd annak „felaprítása” már a borona, tárcsa feladata. A növényi kultúra vetése vetőgéppel történik, majd a trágyázás szintén gépesített trágyaszóróval. A növényvédő szerek permetezése ugyancsak gépek feladata. Végül pedig a termés betakarítása aratással, kaszálással vagy épp gépesített szüreteléssel.

Cégem vállalja minden típusú mezőgazdasági gép, technológia értékelését, hívjon, írjon, vagy töltse ki árajánlatkérőnket!

Mezőgazdasági műszaki gép értékbecslés:

  • új és használt mezőgazdasági gépek és berendezések: traktor, vontató, bálázó, borona, kombájn, rakodógép, markoló, emelőgép, talajmaró, rendsodró, fűkasza, vetőgép, műtrágyaszóró, eke, homlokrakódó, tárcsázó, 
  • erdészeti eszközök, gépek: szárzúzógép, ág darálógép, hasító gép, fa aprítógép, rönkfogó, háncsoló gép, mulcsozó gép, fűrészgépek, speciális szállítógépek,
  • mezőgazdasági technológia: pl. takarmánykeverő,

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük