Okostévé legyen LED tv!

okostévé

Okostévé legyen LED tv!

Ha nem akarod elolvasni, inkább csak meghallgatnád, indítsd el a fenti lejátszót!
Okostévé.
Manapság mindenki tisztában van azzal, hogy a technika pillanatról pillanatra megújul, rengeteg az innováció a műszaki cikkek terén is. Az okostévé már-már minden háztartásban megtalálható, noha tíz évvel ezelőtt még csak néhányan engedhették meg maguknak. Már, ha tudták egyáltalán, hogy mit is jelent ez a fogalom.

Mi az okostévé?

Az okostévé – angol nevén smart televízió – olyan tömegkommunikációs eszköz, mely alkalmas az internetes tartalmak fogyasztására, azon túl pedig még kommunikációra is képes. A beépített set-top-boksz funkciója pedig manapság már hétköznapi.

Mit értünk kommunikáció alatt az okostévé tekintetében?

  • például a weboldalakon történő böngészést
  • videok, filmek megtekintését, melyek a például a Youtube és streaming szolgáltatásokra specializálódtak
  • nem utolsó sorban közösségi oldalak használatát

Milyen okostévét vásároljunk, ha valóban jól szeretnénk járni?

Véleményem szerint a neten történő vásárlások nem mindig kifizetődőek. Személyes tapasztalataim is azt mutatják, hogy egy terméket általában jobb élőben megtekinteni vásárlás előtt. Noha vonzó lehet írásban olvasni egy technikai specifikációt, mégis sokkal biztosabb személyesen, saját szemmel megvizsgálni a képminőséget -okostévé tekintetében különösen. Megnézni a fényerőt akár, illetve, hogy mennyire szép a képe, nem beszélve a tényleges méretéről, mely igen fontos információ. A hang minősége is prioritást élvez, azt sem lehet elolvasni, hallani kell.

Empírikusan teljesen más az élmény, mint olvasott szövegből, mely a jellemzőket pusztán leírja. Igen fontos a garancia ideje és a hazai szervizelhetőségek lehetősége, tartsuk ezt szem előtt az okostévé megvétele előtt.

Okostévé led-tv

A hozzáértő műszaki szakemberek a legbiztosabb megoldásnak a LED televíziót tartják, ha hosszú távon gondolkodunk. Ezen belül az OLED paneles úgynevezett 4k készülékeket ajánlják. A képminőséget ugyanis a felbontás mellett a panel technológia is nagyban befolyásolja, tehát ahogy említettem valóban fontos a személyes megtekintés választás előtt.

A LED televízióknál a leggyakrabban előforduló meghibásodás valamelyik led kiégése. A jó hír viszont, hogy javítható a televízió ebben az esetben. Hátrány, hogy ilyenkor a teljes LED sor cseréje szükséges, de a szerelési költségen felül ez a kevesebb anyagi terhelés. Egy jó minőségű, márkás, kb. nyolcéves LED okostévé teljes panelsora már elérhető húszezer Ft alatt.

Mészáros Ferenc
ingatlan és eszköz szakértő

Tetszett? Hasznos volt? Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük